Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σπετσοφάι



Προετοιμασία: 10’
Μαγείρεμα: 30’
Μερίδες: 4



Υλικά


3 λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
Λίγο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
2 πιπεριές πράσινες χονδροκομμένες
1 πιπεριά κόκκινη χονδροκομμένη
2 φρέσκιες ώριμες ντομάτες τριμμένες (ή λιωμένες στο χέρι σε ένα μεγάλο μπωλ για τις τεμπέλες σαν εμένα – τις ζουλάμε μέχρι να πουν έλεος)
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο κρασί
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 κ.γ. μπουκοβο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη ή ένα φλυτζανάκι του ελληνικού πετιμέζι για τη ντομάτα


 Εκτέλεση


Τηγανίζουμε ελαφριά τα λουκάνικα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι (βγάζουν το δικό τους) και τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Ρίχνουμε στο τηγάνι και σωτάρουμε με την σειρά τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές. 

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά για να κάνουν μια βόλτα στο λάδι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τη ντομάτα και την ζάχαρη ή το πετιμέζι.

Βράζουμε τη σάλτσα για 10'.

Προσθέτουμε τα λουκάνικα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μεσαία φωτιά για άλλα 20'.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι (αν και σπάνια χρειάζεται, τα λουκάνικα δεν θέλουν πολύ και οι πιπεριές είναι πιο ωραίες όταν κρατάνε λίγο).

Εμένα μου αρέσει να είναι λίγο σαλτσερό (κάνεις καλύτερες ψωμόβούτες). Αν θέλετε βράζετε παραπάνω μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Συνοδεύεται άριστα με μπύρα και κόκκινο κρασί (τώρα και με margarita να το συνοδεύσετε – περί ορέξεως…).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου