Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Κοτόσουπα της Βούλας


Η παραδοσιακή κοτόσουπα που είναι βάλσαμο το χειμώνα για τους κρυωμένους, με μικρές παραλλαγές....

Υλικά

1 κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
1 πράσινη πιπεριά
λίγους κόκκους πιπεριού
αλάτι
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
250 gr ρύζι για σούπα Agrino

Για το κοτόπουλο (προαιρετικά)
1 κομμάτι βούτυρο (50 gr)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, γλυκιά πάπρικα

Εκτέλεση

Βάζουμε το κοτόπουλο με το στήθος προς τα πάνω σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να το σκεπάζει. Αν χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό μετά το βράσιμο δημιουργείται ένα ζελέ πάνω στα κομμάτια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ολόκληρο, τα καρότα και την πιπεριά, καθώς και αλάτι και τους κόκκους του πιπεριού.

Βράζουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα.

Βγάζουμε σε πιατέλα το κοτόπουλο και κρατάμε στην άκρη την πιπεριά και τα καρότα. Πετάμε το κρεμμύδι. Στραγγίζουμε το ζωμό και βάζουμε ξανά να βράσει. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε το αλάτι, σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Μόλις βράσει ο ζωμός ρίχνουμε το ρύζι (πλυμένο ή άπλυτο, όπως το συνηθίζει ο καθένας, εγώ δεν το πλένω), ανακατεύουμε καλά και βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Μόλις βράσει το ρύζι, παίρνουμε λίγο από το ζουμάκι και το βάζουμε στο μούλτι μαζί με το καρότο και την πιπεριά. Λιώνουμε πολύ καλά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε στο ίδιο μούλτι το χυμό του λεμονιού και τα αυγά πολύ καλά. Ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στον κάδο του μούλτι τρεις κουτάλες από τη σούπα για να ζεστάνουμε το αυγό και ρίχνουμε το μίγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε απαλά προς μία φορά.

Η σούπα είναι έτοιμη.

Το κοτόπουλο από το βραστό συνήθως μένει, μιας που δεν το πολυτρώει η οικογένεια. Εγώ το ξεκοκαλίζω και το περνάω από το τηγάνι με λίγο βούτυρο αγελάδας, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα. Θα με θυμηθείτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου