Η μανία μου
είναι να δοκιμάζω γλυκά από διάφορες χώρες του κόσμου. Έτσι, όταν πριν χρόνια η
διευθύντρια μου ταξίδεψε στην Αμερική, γνωρίζοντας το χούι μου, μου έφερε σοκολατάκια
με φυστικοβούτυρο. Περιττό να σας πω ότι τα έκρυψα στο ντουλάπι μου και τα
έφαγα όλα μόνη μου, ούτε στον άντρα μου δεν έδωσα (παιδιά δεν είχα τότε, αλλά
αυτά ήταν «…να τρώει η μάνα…».
Σας παραθέτω τη
συνταγή. Είναι λίγο μπελαλίδικη και μετά τα τρως πολύ γρήγορα, αλλά τι να
γίνει; Αδυναμίες είναι αυτές!
Σοκολατάκια με Φυστικοβούτυρο
Υλικά
Για 30 κομμάτια
500gr σοκολάτα
κουβερτούρα
140gr βούτυρο
130gr φυστικοβούτυρο
το τραγανό
120gr ζάχαρη
άχνη
60gr τριμμένο
μπισκότο Μιράντα ή Digestive
Τριάντα χάρτινες
θήκες για τρουφάκια ή χάρτινα πτι-φουρ (όπως αναφέρονται στη συσκευασία)
Εκτέλεση
Σε ένα τηγανάκι
λιώνουμε 25 γραμμάρια από το βούτυρο με τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς,
μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και γυαλιστερό.
Παίρνουμε τις θήκες
πτι-φουρ και χαλαρώνουμε το πάνω-πάνω, χωρίς να το βγάλουμε τελείως από τη
ντάνα για να δουλεύεται πιο εύκολα.
Με ένα κουταλάκι
ή αν διαθέτουμε με ένα μικρό πινέλο ζαχαροπλαστικής αλείφουμε το χαρτάκι με τη
σοκολάτα, στα τοιχώματα και στον πάτο. Υπολογίζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού
για κάθε χαρτάκι. Μόλις τα τελειώσουμε τα βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο
τηγανάκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το φυστικοβούτυρο και μόλις
ενσωματωθούν προσθέτουμε την άχνη και το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα
πτι-φουρ από το ψυγείο και γεμίζουμε το καθένα (όχι ως πάνω, αφήνουμε λίγο) με
το μίγμα του φυστικοβούτυρου.
Καλύπτουμε με τη
λιωμένη σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου.
Διατηρούνται στο
ψυγείο για πολύ καιρό, αλλά τα τελειώνουμε πολύ νωρίτερα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου