Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Banofee



Υλικά

  • Για τη βάση:
  • 250 γραμμ. σοκολατένια μπισκότα
  • 100 γραμμ. βούτυρο
  • Για την κρέμα:
  • 3 μπανάνες ώριμες
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμ.)
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • Ξύσμα σοκολάτας


Χτυπάμε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Ενώνουμε το βούτυρο με τα μπισκότα κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενη βάση 24 εκ. Αδειάζουμε τη βάση σοκολατένιου μπισκότου. Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με το κουτάλι. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο. Αν δεν έχουμε σοκολατένια μπισκότα χρησιμοποιούμε ότι έχουμε και τα κατά το τρίψιμο τα ανακατεύουμε με λίγη κουβερτούρα τριμμένη (100 γρ) ή με 2 κουταλιές της σούπας σοκολάτα ρόφημα σε σκόνη.

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζ. από την κρέμα. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο.

Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου