Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ντοματοκεφτέδες


Υλικά


3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά ρίγανη
μερικά κλωναράκια φρέσκο δυόσμο (ή 3 κουταλιές σούπας ξερό)
αλάτι, πιπέρι
αλεύρι όσο πάρει ανάλογα με το ζουμί της ντομάτας (ένα φλυτζάνι ίσως και λίγο παραπάνω)
150
gr φέτα σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα



Εκτέλεση


Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες. Τις τοποθετούμε σε μπωλ και τις πιέζουμε με τα χέρια για να λιώσουν, αλλά όχι να γίνουν ζωμός. Οι περισσότερες μαγείρισσες τις βάζουν σε σουρωτήρι για να χάσουν τα υγρά τους, αλλά εγώ τις αφήνω όπως είναι και προσθέτω λίγο αλεύρι παραπάνω. Προσθέτουμε  όλα τα υλικά και τελευταίο το αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ένας χυλός. Αν βάλουμε φέτα, την ανακατεύουμε απαλά μετά το αλεύρι. Αφήνουμε το χυλό να ξεκουραστεί για μισή ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, έως μια μέρα στο ψυγείο όμως.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζουμε αρκετό λάδι να κάψει. Με ένα κουτάλι σούπας παίρνουμε χυλό και το ρίχνουμε μέσα. Κάθε κουταλιά θα είναι και ένας ντοματοκεφτές. Προσοχή να μη θέσουμε τις κουταλιές πολύ κολλητά γιατί θα φουσκώσει ο χυλός. Όταν ροδίσουν (περίπου 2 λεπτά) τους γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνδυάζονται τέλεια με γιαούρτι και ουζάκι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου