ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα και πλυμμένα καλά
- 2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
- 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Για τη σάλτσα
- 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας ξύδι λευκό (δεν είχα, έριξα μπαλσάμικο και ήταν μια χαρά)
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- Λίγο χοντρό ή κανονικό αλάτι (αν δεν έχουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα χόρτα να βράσουν για περίπου 10-12’, πιέζοντας τα με μια πηρούνα προς τα κάτω κάθε φορά που φουσκώνουν έτοιμα να ξεχειλίσουν από την κατσαρόλα! Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
- Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με το χοντρό του τρίφτη και ξεφλουδίζοντας ένα μικρό κομμάτι από την ντομάτα, αρχίζω να τις τρίβω πάνω από τα χόρτα.
- Λιώνω και το σκόρδο, τρίβω το κρεμμύδι στο χοντρό του τρίφτη (ή όποιος θέλει το ψιλοκόβει) και πασπαλίζω με τον μαϊντανό.
- Φτιάχνω τη σάλτσα: σε ένα βαζάκι με καλό κούμπωμα ή σε ένα σέικερ, ρίχνω όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπάω καλά. Περιχύνουμε παντού και απολαμβάνουμε με ένα ωραίο μαύρο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου