Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Βλίτα σαλάτα με φρέσκια ντομάτα, σκόρδο, κρεμμύδι και σάλτσα από λαδόξυδο



 ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό βλίτα καθαρισμένα και πλυμμένα καλά
  • 2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • 1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
 Για τη σάλτσα
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας ξύδι λευκό (δεν είχα, έριξα μπαλσάμικο και ήταν μια χαρά)
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • Λίγο χοντρό ή κανονικό αλάτι (αν δεν έχουμε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό να βράσει. Ρίχνουμε αρκετό αλάτι και τα χόρτα να βράσουν για περίπου 10-12’, πιέζοντας τα με μια πηρούνα προς τα κάτω κάθε φορά που φουσκώνουν έτοιμα να ξεχειλίσουν από την κατσαρόλα! Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  2. Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με το χοντρό του τρίφτη και ξεφλουδίζοντας ένα μικρό κομμάτι από την ντομάτα, αρχίζω να τις τρίβω πάνω από τα χόρτα.
  3. Λιώνω και το σκόρδο, τρίβω το κρεμμύδι στο χοντρό του τρίφτη (ή όποιος θέλει το ψιλοκόβει) και πασπαλίζω με τον μαϊντανό.
  4. Φτιάχνω τη σάλτσα: σε ένα βαζάκι με καλό κούμπωμα ή σε ένα σέικερ, ρίχνω όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπάω καλά. Περιχύνουμε παντού και απολαμβάνουμε με ένα ωραίο μαύρο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου