Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σπανακόρυζο με λεμόνι




·         Χρόνος προετοιμασίας: 15’ και 20 λεπτά για το πλύσιμο των χορταρικών, εκτός αν αγοράσετε πλυμένο σπανάκι
·         Χρόνος βρασμού: 20-25’
·         Σερβίρει: 8 μερίδες


Υλικά:

1 kg σπανάκι (καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο)
4 πράσα (το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλλες)
6 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
½ φλυτζανιού ρύζι νυχάκι
2 φλυτζάνια νερό
Ελαιόλαδο (1/2 φλυτζάνι)
αλάτι - πιπέρι
φρέσκο χυμό από 1 λεμόνι


Εκτέλεση

Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια, φρέσκα και ξερά μαζί με τα πράσα.

Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε να μαραθεί (5-10 λεπτά, ανάλογα με το σπανάκι). 

Αφού μαραθεί το σπανάκι, ρίχνουμε τον άνηθο, το ρύζι, 2 κούπες τσαγιού νερό, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε για 10' ακόμα ανακατεύοντας συχνά να μην μας κολλήσει το ρύζι. Στην συνέχεια αποσύρουμε το φαγητό από την φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το αφήνουμε σκεπασμένο να τραβήξει τα υγρά του.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και τυρί φέτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου