·
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
·
Χρόνος ψησίματος: 1 ώρα
·
Σερβίρει: 16 μερίδες
Υλικά500 γρ. αλεύρι ή φαρίνα (σε αυτή την περίπτωση παραλείπουμε το μπέικιν)
250 γρ. βούτυρο ή βιτάμ
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
λίγο αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
220 γρ. γάλα χλιαρό (1 κούπα)
2 κουτ. σούπας ινδοκάρυδο τρίμμα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
200 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα μας. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το αλάτι και στη συνέχεια με το μπέικιν.
Ανάβουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε πολύ καλά τη φόρμα μας. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το αλάτι και στη συνέχεια με το μπέικιν.
Χτυπάμε
στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει καλά.
Προσθέτουμε
λίγη-λίγη τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε
το ξύσμα και το ινδοκάρυδο.
Ρίχνουμε
σταδιακά το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Βάζουμε
το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.
Αν
θέλουμε φτιάχνουμε επικάλυψη με τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος τη γνωστή σε όλους μας! γκανάζ - Ganache). Για να το
κάνουμε αυτό ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα, την τοποθετούμε σε ένα μπωλ, ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι
και μόλις βράσει τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Διακοσμούμε
με την σοκολατένια κρέμα αφού κρυώσει το κέικ και τρώμε αμέσως…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου