Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Fudge Φάτζ... σοκολάτας

Χρόνος προετοιμασίας 10' και 1 ώρα στο ψυγείο

Υλικά:

50 γρ. Βιτάμ
2 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη άχνη
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
5 κουτ. σούπας τσάι μαύρο
1 κουταλιά κονιάκ ή ρούμι ή άλλο ποτό
σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

Στρώνουμε σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή άλλο τετράγωνο σκεύος μια λαδόκολλα. Χρυπάμε το βιτάμ με τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Αυτή η διαδικασία βοηθάει τους κρόκους να "ψηθούν" με τη ζάχαρη και να γίνουν ασφαλείς προς κατανάλωση.

Ρ'ιχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (ευκολότερο και πιο γρήγορο) και τη ρίχνουμε με στο μίγμα των αυγών μαζί με το τσάι και το ποτό..

Απλώνουμε στο ταψάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Κόβουμε το fudge σε τετράγωνα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ με κακάο. Στη συνέχεια τα βγάζουμε και αφαιρούμε την περρίσια ποσότητα κακάο με ένα σουρωτήρι ή μετατρέποντας τα χέρια μας σε σουρωτήρι. Διατηρούμε στο ψυγείο για 10 μέρες περίπου.

Φωτογραφίες της διαδικασίας... προσεχώς!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου