Υλικά
4 ασπράδια
αυγών
200 γραμμάρια
καρύδα τριμμένη
250
γραμμάρια ζάχαρη
50
γραμμάρια αλεύρι
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
1 κουτάλι της
σούπας μέλι
200
γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι
βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τις βανίλιες και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε για
4 – 5 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Με ένα κουταλάκι βάζουμε σε 2 ταψιά πάνω σε μια λαδόκολλα κουταλιές από το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 20 λεπτά.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπαιν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων (εγώ τον προτιμώ, είναι πιο γρήγορος και λερώνεις λιγότερα σκεύη) και βουτάμε τον πάτο από κάθε καρύδα. Τοποθετούμε και πάλι στη λαδόκολλα, μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα.
Νοστιμότατα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου